Meteen na het zomerbouwverlof, van maandag 4 augustus 2014 tot en met vrijdag 8 augustus, voert het Agentschap Wegen en Verkeer wegenwerken uit in de Kasteelstraat (N123) in Mol-Postel. Daar wordt het wegdek vernieuwd over een afstand van ruim 2,5 kilometer, tussen het kanaal in Retie en het kruispunt met Postel (N136).

Het wegdek van de Kasteelstraat is in slechte staat. De vernieuwing zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Hinder tijdens de werken

  • Tijdens de werken is er ter hoogte van de werf in de Kasteelstraat alleen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de richting van Postel. Het Familiestrand blijft zo dus altijd bereikbaar tijdens de werken.
  • Gemotoriseerd verkeer naar Retie volgt tijdelijk een omleiding via Dessel: via Postel (N136), Diel, Meistraat, Zandvliet  en Turnhoutsebaan/Molsebaan (N18).
  • Fietsers volgen de omleiding in beide richtingen langs het kanaal en via de Desselsedreef.

Snelheidsbeperking van 30 km/uur

Tijdens de werken geldt er naast de werf een snelheidsbeperking van 30 km/uur. Die is nodig om de veiligheid van de wegenarbeiders te garanderen én om te vermijden dat passerende voertuigen beschadigd raken door opspringende losse steenslag van de werf.

De werken zijn sterk weersafhankelijk. Bij nat weer kunnen ze niet uitgevoerd worden en kan de planning dus nog gewijzigd worden.